UNGDOMSCAMP & FRILUFTSSKOLE

Ungdomscamp er 3 dager med hyttetur mye lek, moro og læring utendørs. Arrangementene er tilrettelagt for barn ca 9 -13 år, med voksen aktivitetsleder og vert. Overnatting, mat, drikke og aktiviteter er inkludert.

På Ungdomscamp på vinteren er det et bredt spekter av utendørsaktiviteter, med matlaging, friuftsskole, skiturer og alpinaktiviteter.

På Alpin Ungdomscamp er fokus på aktiviteter i alpinsenteret og med skilek utenfor hytta på kvelden. Det er mindre fokus på friluftsskoleaktivitteer.

På Ungdomscamp på sommerhalvåret setter vi fokus på lek, læring og artige aktiviteter knyttet til fjell, skog, elv og vann, med mye friluftsskoleaktivitet.

Ungdomcamp koster 1000 kr. Alpin Ungdomscamp koster 1000 kr (med eget heiskort) og 1400 kr (uten eget heiskort). Overnatting, aktiviteter, mat og drikke er inkludert i prisen.

Arrangementsdatoer

9-11 Nov. Ungdomscamp 

7-9 Des. Ungdomscamp

4-6 Jan. Alpin Ungdomscamp

1-3 Feb. Ungdomscamp 

8-10 Mars Alpin Ungdomscamp

5-7 April Ungdomscamp

21-23 Juni Ungdomscamp

2-4 Aug. Ungdomscamp

Friluftsskole aktiviteter

Friluftsaktiviteter med fokus på læring er en sentral del av Ungdomscamp. Men fokuset ligger på å skape gode opplevelser og moro, på en slik måte at deltagerne setter pris på friluftsliv og blir motivert til friluftsliv og aktiviteter utendørs. På hver Ungdomscamp gjennomfører vi noen av disse aktivitetene. Hvilke som bli valgt baseres på sesong, vær, før og deltagernes preferanser.

 

Båltenning

Lære å lage bål i naturen uten tennvæsker, med og uten fyrstikker. Lære om trygghet, praktiske forhold og regler for båltenning.

 

Matlaging ute

Tilberede god og sunn mat med ingredienser vi tar med og/eller høster selv. Lage mat på bål eller primus. Spise mat ute. Rydde opp etter matlaging.

 

Høsting

Fiske, plukke bær, sop og urter i naturen. Lage mat av det vi høster. Oppleve gleden ved å spise noe man har høstet og tilberedt selv.

 

Kartlesing, orientering, rebusløyper

Løse oppgaver med å bruke kart til å finne rebusposter i naturen. Løse naturrelaterte oppgaver på rebuspostene.

 

Overnatting ute

Overnatting i telt, lavvo og snøhule eller iglo. Læring gjennom sosiale opplevelser med å etablere camp, overnatte, spise og rydde camp.

 

Bruk av kniv øks og sag

Praktisk læring med bruk av redskap for å lage bruksartikler på arrangement som, ved, vandrestav, bålpinne, barkebåt etc.

 

Enkel førstehjelp

Grunnleggende læring og mestring av førstehjelp. Lære varslingsrutiner om uhellet er ute. Lære og øve på stabilt sideleie, plastring av sår og gnagsår, bandasjering, spjelking etc.

 

Bading og padling

Lek og læring om trygg bading og bruk av trygge kajakker på vann på fjellet. Lære trygghet koblet til førstehjelp. Lære manøvrering og oppleve glede og mestring ved å padle.

 

Naturvett og miljø

Lære og øve på aktiv bruk av naturen samtidig som vi tar godt vare på den. Håndtering av naturlig og forurensende avfall og rot etter bruk av naturen. Både miljømessig og estetisk vedlikehold av naturen vi bruker.

 

Skitur/fottur

Praktisk læring med å forberede seg til tur. Kle seg og pakke riktig. Oppleve korte skiturer i løype, i dyp snø, i skog og oppover fjell i trygge omgivelser. Oppleve korte fotturer i skog og fjell. Lek og læring med konkurranser og rebusoppgaver. Lære å tilpasse seg godt på camp-stopp på tur.

 

Isfiske

Leke, lære og øve på isfiske. Lære forberedelser. Lære og praktisere trygg atferd på is, lage fiske camp, borre hull i isen, fiske, lage mat og rydde etter seg.

 

Lage snøhule og iglo

Lære trygghetsregler for å lage og bruke snøhule og iglo. Praktisk læring med å bygge snøhuler og iglo. Med og uten overnatting i hulene.

 

Fjellvettreglene

Quiz og rebusløp for å lære fjellvettreglene på en artig måte, på en måte som gjør at kunnskapen sitter.

Vi tilpasser oss interesser og ferdigheter til alle deltagere. Man må ikke kunne hoppe høyt og langt på ski for å være med. Da finner vi alternative aktiviteter for dem som vil.

DETTE ORDNER VI

Vi kjøper mat til alle. Frokost, lunch, middag som vi lager sammen. Ta med spesielle behov og ønsker selv.

Matallerigier o.l. må vi få vite om

DU MÅ TA MED

Gode klær, ulltøy, lue, votter, klesskifte, sovepose, tursekk, toalettsaker, matboks og drikkeflaske. Skiutstyr. Ta med heiskort om man har.

Når arrangementene nærmer seg sender vi oppdatert praktisk info til foreldre om program, hva man må ha med seg i forhold til program, sesong, vær og føre, samt hvilken hytte vi skal ha som base.

OVERNATTING

En av våre sentrale utleiehytter blir base for aktiviteter og overnatting. Alle får egen seng på rom med 2-3 andre. Hvilken hytte det blir og hvor den ligger får dere info om i god tid.

BO PÅ HYTTA ELLER HJEMME?

Det er også mulig å bli med på arrangementet men sove hjemme eller i sin egne private hytte.